Van Mameren Juiste Makelaar Hilversum, Gooi en AmsterdamDe locale expert bij aankoop & verkoop van uw woning ( info@vanmamerenmakelaardij.nl )

Tarieven NHG taxatie / NWWI-Taxatierapport

Kosten taxatie woning hilversum gooi amsterdam

Tarieven voor een NWWI-taxatierapport per 1 oktober 2022 !

Een NWWI- taxatierapport kost bij ons slechts € 750,- inclusief btw en andere kosten die NWWI in rekening brengt.
Voor dit vaste tarief ontvangt u het volgende:

* Bodemloket ( onderzoek naar bodemkwaliteit van het betreffende perceel)

* Funderingsrisco rapportage
* Fotorapportage die bij het taxatierapport hoort
* Validatie NWWI welke vereist wordt door de geldverstrekker;
* Automatisch doorlinken van het gevalideerde taxatierapport naar opdrachtgever en hypotheekverstrekker
* Werkgebieden: (Blaricum/Bussum/Hilversum/Huizen/Laren/Naarden/Loosdrecht/Weesp/Nederhorst den Berg/ Maarssen/ Hollandse Rading/Weesp)
* Taxatiekosten zijn fiscaal aftrekbaar bij het aanvragen van een geldlening

Bij dit vaste tarief zijn exclusief de kosten die het NWWI en eventuele bijkomende kosten ( kadastraal bericht € 2,50 / kadastrale plaatje) bij de taxateur in rekening brengt. Dit validatie-tarief bedraagt momenteel € 35,00 exclusief BTW , hierdoor blijft de kwaliteit van een taxatierapport op hoog niveau.

Uitzonderingen op het vaste tarief:

* Een toeslag van € 100,- wordt berekend wanneer de getaxeerde waarde hoger is dan € 600.000,=
* Een toeslag van € 50,- wordt berekend indien het taxatierapport binnen 48 uur opgemaakt moet worden
* Wanneer uw geldverstrekker extra bodeminformatie wil hebben kan het zijn dat het tarief iets verhoogd wordt, het tarief hiervan verschilt echter per gemeente.
* Wanneer het over appartementen gaat is het nodig dat u diverse stukken zoals balans, exploitatiecijfers, splitsingsakte, MJOP, VvE stukken digitaal beschikbaar heeft voor de taxateur. Deze zijn meestal in het bezit van de verkopende makelaar. Wanneer de taxateur deze zelf op moet vragen kan dit leiden tot een verhoging van het tarief ( max. € 50,-)

U kunt via het aanvraagformulier op deze website een NHG taxatieopdracht laten uitvoeren. Ook voor vragen aan onze lokale taxateur kunt u vrijblijvend het aanvraagformulier invullen en versturen.
Wij garanderen een snelle afwikkeling (binnen 48 uur mogelijk), een degelijke en onderbouwde waardering die door elke geldverstrekker wordt geaccepteerd.

NRVT heeft in samenwerking met CHF, NHG, NVM, VastgoedPRO en VBO Makelaar het model Taxatierapport woonruimte april 2018 vastgesteld.

Verbeteringen:
Het nieuwe taxatiemodel ( ingegaan per 1 oktober2021)  heeft als doel de kwaliteit van taxaties en het validatieproces te verhogen. Verbeteringen die zijn opgenomen, hebben onder andere betrekking op duurzaamheid, de onderbouwingsmethodiek bij de vergelijking met referentieobjecten (hiervoor wordt de referentievergelijker toegevoegd als vast onderdeel van het rapport), het toevoegen van de uniforme meetstaat en uniforme verbouwingsspecificatie als bijlage bij het taxatierapport en het verhogen van de betrouwbaarheid van de modelwaarderapporten.

Taxatie aanvragen